Fantastisk motorsport

Tips

För dig som mekar med din Speedway hoj

Har du en Speedway motorcykel kanske du tävlar professionellt eller bara tycker om att åka på fritiden. Då ligger det nära till hands att vilja meka med hojen.

Du kan lära dig mer om olika delar och dess funktionssätt när du tar större ansvar för reparation och service. Det finns också andra fördelar som att du sparar pengar och enklare upptäcker om du behöver byta ut en sliten del för att slippa olyckor.

Vad du behöver för att meka

Om du vill komma igång och meka kan du behöva en riktigt bra verktygslåda. Det kan också vara bra att ha både skruvar och muttrar för att kunna åtgärda olika saker, inte minst bromsbeläggen. När du åker Speedway kan det bli många start och stopp och tvära inbromsningar beroende på hur du svänger i kurvor.

Vanligtvis brukar bromsbeläggen bli utbytta när tjockleken blivit mindre än tre millimeter. Med hjälp av rätt utrustning kan jobbet med service bli enklare. Har du aldrig gjort bytet tidigare kan du också hitta servicemanualer som underlättar arbetet.

Det är också viktigt att byta motoroljan regelbundet inte minst innan det blir kallare temperaturer. Hitta allt du behöver genom en bra shop online, du kan kolla in Customhoj för att få mer kunskap och inspiration.