Fantastisk motorsport

Okategoriserade

Gör det själv

Del två av den här hemsidan kommer att handla om saker på hemmaplan. Att meka och putsa, finlir och amatörsport. Om man har ett brinnande bilintresse brukar man bli väldigt duktig på bilar och motorer. Alla gillar inte att meka men för dem som gör det, eller vill börja, så har ni kommit rätt.

Att börja meka

Det brukar vara lättast att börja meka med skrotbilar eller sin egen bil som man redan känner väl. När man kommer till nyare modeller brukar allting vara så integrerat att vissa saker kan man inte göra själv, hur man än försöker. Sådana reparationer måste göras på en verkstad. När du valt vilken bil du ska leka med rekommenderar vi starkt att du köper en reparationshandbok och inte bara kollar på nätet. Handboken kommer att bli din bästa vän. Som du kan läsa på det här motorforumet har de flesta som lärt sig mekat själva, lärt sig genom att arbeta och tagit till sig olika slags böcker för att förstå vad allting de mekar kring är.

I början är det svårt och man vet inte ens vad hälften av sakerna i motorn är till för. Sakta men säkert kommer du att se framstegen du gör och att mycket av kunskapen om just din bilmodell går att föra vidare till en annan bil. Ens första mekande kanske är att byta däck. Sedan vill man fylla på oljor och byta oljefilter. Till slut kan man beställa hjullager till Volvon med vetskapen att man klarar av att byta ut dem själv. Det är bra att ha en hemsida där man vet att man kan snabbt och enkelt beställa hem reservdelar så du kan meka utan onödiga uppehåll.

Uppgradera

Nu är det dags att ta nästa kliv. Intresset kommer att bli lite dyrare: du behöver säkerligen köpa in bättre och mer utrustning. Ett eget eller hyrt garage vore idealt för att samla kompisarna och ha en helg av klurande och skruvande. Försök att bygga om en motor eller modifiera den. Den finns grupper med entusiaster som har lyckats med de mest aktningsvärda sakerna. Som videon nedan där några killar har lyckats klämma in en V8 i en liten Ford Focus.