Fantastisk motorsport

Motorsport

Skruva själv

Detta med att skruva på egen hand är en enormt stor fördel för oss som håller på med sport som exempelvis speedway. Varför skulle detta vara så viktigt då? Ja, anledningarna är många och vi ska förklara kort varför.

Speedway

Bli en utmärkt förare

Det är inte enbart viktigt att vara en bra förare och förmodligen bli enbart en bra förare, för att bli en utmärkt förare så krävs det där extra som till exempel veta hur vi skruvar och känner till varför vår cykel beter sig på ett speciellt sätt och kunna komma till rätta med det. Ni som gillar filmer och har sett filmen Days of Thunder med Tom Cruise kommer kanske ihåg att i början på filmen så var han en bra förare men som placerade sig dåligt ända tills han förstod att förklara hur han ville att bilen skulle fungera på banan. På samma sätt är det viktigt att kunna tala samma språk med sin mekaniker om vi nu har en sådan på speedwayträningarna och tävlingarna.

Hitta bra utrustning

Vi som mekar själva vet med oss att ha bra utrustning till banorna är viktigt, och ett tips som de erfarna mekarna känner till är att belysning är kanonviktig att köpa in. Verktyg och bra belysning hittar vi idag på webbutiker såsom Maskinhandel.com, vilket är smidigt då vi kanske är på resande fot och vet med oss att till nästa träning eller tävling så behövs lampan eller momentnyckeln bytas ut mot en ny. Och det är fint att slippa stressa iväg och köpa en ny i sista stund för att vi glömt detta.

Lite skit under naglarna ska du inte vara rädd för, så ge dig ut och meka för du kommer garanterat få en helt ny förståelse för hur och varför din cykel beter sig som den gör ute på banan. När du behärskar detta så kommer du att få en cykel som ökar dina chanser till vinst. Kör så gruset sprutar och sikta mot landslaget!