Fantastisk motorsport

Motorsport

Crossmotorcykel

Crossmotorcykel växer i popularitet i Sverige. En crossmotorcykel kan både användas som nöje och som tävlingsform. Att köra en crossmotorcykel inte minst i tävlingssammanhang är fysiskt krävande. Crossmotorcykel körs på vägar som ofta kallas ”off road”. Off road betyder i terräng eller på bana som inte är asfalterad och kallas i regel för motocross. Det finns idag ganska många olika banor med giltig licens där du kan köra crossmotorcykel över hela Sverige. Det finns också olika föreningar där du kan träna tillsammans med andra och lära dig av andra oavsett om du gör det för nöjets skull eller för att tävla i framtiden.

Tävlingar i crossmotorcykel

För dig som avser att tävla anordnas det tävlingar med crossmotorcykel på olika ställen i Sverige årligen. Där kan du tävla mot andra med intresse för crossmotorcykel och tävlande. Arrangören är vanligtvis den lokala motocrossklubben och anmälningar måste göras på förhand. För dig som når bra resultat finns SM vilket står för svenska mästerskapen både på senior- och juniornivå. Att ta dig dit kräver att du har tävlat i olika deltävlingar och presterat resultat som gör att du kvalificerat dig. Givetvis går det också bra att åka och titta på tävlingar för att lära dig mer och inspireras.

Utrustning för crossmotorcykel

Crossmotorcykel är kul, fartfyllt och fysiskt krävande. Det är dessutom en sport som utövas på ojämnt underlag. Det är därför en sport som också innebär en del risker. Material som skyddar dig är grundläggande och ett krav hos olika klubbar och i olika tävlingar. Att hitta passande och bra material är därför viktigt för att påbörja eller utvecklas i crossmotorcykel alldeles oavsett om syftet är nöje eller tävling. Allt du behöver för att köra crossmotorcykel kan beställas online och därtill finner du snygga och praktiska kläder som passar på en crossmotorcykel. Det kan vara till exempel en ny hjälm, stövlar, handskar eller en skyddsväst.