Fantastisk motorsport

Motorsport

Piraterna

I Motala finner vi Piraterna, 1949 så debuterade klubben i den högsta serien under namnet Radiopiraterna med anledning av den långvågsstation som sände radio i Motala under den perioden. Namnet förkortades sedemera  till Piraterna.

Speedway

Hemmaarenan ligger på Dunteberget och bär namnet Motala Arena där publikrekordet numer ligger på 6800 personer. 2003 knep Piraterna förstaplatsen i allsvenska och kom med den vinsten tillbaks till Elitserien året därpå.

2011 så blev Piraterna Svenska lagmästare för första gången efter en seger mot Indianerna. Hjältar denna gång blev Greg Hancock och hemmaföraren Jonas Davidsson. Året därpå så blev det ”bara” silver efter att ha förlorat mot Elit Vetlanda. 2013 så fick Piraterna revansch mot Vetlanda som besegrades i finalen med siffrorna 97-83. 2013 höll Piraterna en jämn och bra nivå under hela säsongen förutom under en period efter att seniorvärldsmästaren Chris Holder hade skadats i en tävling i England under året.

De tidigare världsmästarna Chris Holder & Greg Hancock, och juniorvärldsmästaren Maciej Janowski ingick i 2013 års trupp.