Fantastisk motorsport

Motorsport

Evenemang i sommar

Sommaren är nära, väldigt nära! De senaste dagarna har värmen strömmat in över landet och det för tankarna till sommaren aktiviteter. För dig som älskar friluftsliv och motorsport och allt som hör till har vi plockat ihop några evenemang som kanske intresserar dig.

Åre Bike Opening

Boka in det här på en gång och se till att skaffa ett boende tidigt, det här är ett populärt evenemang som lockar stor publik. Åre Bike Opening sätter igång på nationaldagen och pågår sedan i flera dagar fram till söndagen. Det här är evenemanget som inviger sommaren och ger dig chansen att testa de senaste cyklarna inom terräng och enduro. Det finns också massor med småtävlingar och aktiviteter runtomkring som passar hela familjen. Och så klart är det ”after bike” varje kväll i timmerstugan.

Power Big Meet

Om du uppskattar de gamla veteranbilarna, de klassiska amerikanska kärrorna och tycker om att njuta i solen med crusing och glada gäng ska du bege dig till Lidköping mellan 5-7 juli. Då är det dags för Power Big Meet, den största bilträffen i Sverige. Faktum är att det är världens största bilträff med över 20 000 bilar som samlas. Så du kan ju tänka dig hur många personer du kommer att träffa och har chansen att lära känna.

Motorsportveckan

I början av juni, mellan den 5-7:e ska du befinna dig i Karlskoga. Det är dags för folkfestivalen Motorsportveckan. Här samsas uppträdanden, tävlingar, prova-på-aktiviteter och en hel stad i rörelse. Staden som en gång i tiden var navet för svensk motorsport har börja ta tillbaka sin titel med flera dagar tillägnat allt som har med motorfordon och motorglädje att göra.